Locaties

Praktijk

Bij ons in de praktijk hebben we een kindvriendelijke behandelruimte ingericht. In deze ruimte sluiten we zo veel mogelijk aan op de belevingswereld van kinderen. Er is veel “speelgoed” om mee te werken, zo is er voor elk kind wel iets. Op deze manier kunnen we goed elk kind helpen met het verbeteren van de ontwikkeling.  

Om de motorische ontwikkeling goed in kaart te brengen maken we gebruik van de meeste betrouwbare en nieuwste meetinstrumenten. Op deze manier kunnen we goed en duidelijk een uitspraak doen hoe het kind eraan toe is.  

Kinderfysiotherapie Hilversum
Kinderfysiotherapie Hilversum

Basisschool

Kinderfysiotherapeuten werken veelvuldig op basisscholen. Leerkrachten of andere begeleiders zien al snel wanneer kinderen met bepaalde vaardigheden achterlopen zoals schrijven, tekenen, knippen of knutselen. De school kan er dan voor kiezen om gebruik te maken van de kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapeuten zijn specialist in het begeleiden van kinderen met opvallendheden in de fijne en grove motoriek. Wij beginnen altijd met een intake en onderzoek om te kijken waardoor het kind niet goed mee kan komen. Samen met de leerkracht kan dan gekeken worden welke mogelijkheden er zijn om dit aan te pakken. De kinderfysiotherapeut mag en kan ook op de basisschool zelf werken. Door op de school te werken is er direct overleg mogelijk met leerkracht. Voor meer informatie voor kinderfysiotherapie op basisscholen, neem gerust contact op.  

Begeleiding op school wordt standaard vergoed (18 lessen) uit de basisverzekering. Voor school en ouders zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Kinderfysiotherapie Hilversum

Aan huis

Het is ook mogelijk om als kinderfysiotherapeut aan huis te komen, hier is dan wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Vaak bij kinderen onder de 1 jaar waarbij de omgeving belangrijk is of bij kinderen met een ernstige handicap komt de kinderfysiotherapeut aan huis. Ook dit wordt standaard vergoed uit de basisverzekering. 

Kinderfysiotherapie Hilversum