Revalideren

Een blessure opgelopen tijdens het sporten of spelen? De laatste tijd veel gegroeid of meer gaan trainen? Of heb je een operatie ondergaan en is er revalidatie nodig? Bij Kinderfysiotherapie Hilversum MoveWell ben je op het juiste adres om te revalideren van je sportblessure of operatie.

 

Kinderfysiotherapie Hilversum is een vertrouwd adres bij verwijzers en werkt nauw samen met orthopeden, (huis)artsen, traumatologen en neurologen.

MoveWell Feel Better

De therapeuten van Kinderfysiotherapie Hilversum MoveWell hebben jarenlange ervaringen met het revalideren van sport-, groei- of overbelastingblessures en orthopedische operaties. De behandeling begint vaak op de behandeltafel, vervolgens de oefenzaal en eindigend op het veld. Samen zo goed mogelijk terugkeren naar het gewenste niveau! MoveWell Feel Better

Blessures en operaties

Blessures en operaties komen voor in vele maten en soorten. Het kan gaan om een verzwikking van de enkel of knie, spierscheuringen of overbelastingblessures. Of een complexe operatie van bijvoorbeeld een voorste kruisband of meniscus. Belangrijk is dat deze adequaat worden behandeld. In het verleden werd er gedacht dat rust voldoende was voor het herstellende kind, dat is helaas niet het geval. Net als bij volwassenen, is het zeer belangrijk voor kind op korte en lange termijn dat sportblessures en revalidatietrajecten adequaat worden begeleid. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst blessures worden voorkomen.

Categorieën blessures

De grootte, complexiteit en of ernst van de blessures en operaties lopen zeer uiteen. Soms ben je na 1-2 weken weer terug op het veld, soms ben je één jaar aan het revalideren. Bij kinderen maken we onderscheidt in de volgende categorieën:

– Acute sportblessures (bijv. enkel verzwikking, spierscheuringen)

– Overbelastingblessures (bijv. overbelaste achillespees of schouder)

– Groei gerelateerde blessures (bijv. Osgood schlatter, Sever)

– Revalideren na een operatie (bijv. meniscus, kruisband, heup of elleboog)

– Revalideren na botbreuken (bijv. enkel, pols, knie)

Snel terug naar herstel

Doe je aan tennis, voetbal, hockey, zaalvoetbal, volleybal, fitnessen of een andere sport en heb je een sportblessure opgelopen of operatie ondergaan? We zorgen ervoor dat uw spieren en gewrichten sterker worden, zodat de klachten volledig verdwijnen. Het is heel belangrijk om niet te lang met klachten rond te blijven lopen, aangezien deze dan alleen maar erger kunnen worden.

De kinderfysiotherapeut behandelt meer dan wordt vermeld

Staat je blessure niet bij ons in de lijst, neem dan gerust even contact met ons op. Het is niet mogelijk om alle diagnoses en aandoeningen op de website te vermelden. Toch ziet de kinderfysiotherapeut een zeer breed scala aan klachten en kan uw (het) kind hierbij helpen. De kinderfysiotherapeuten van MoveWell begeleiden om zo goed en snel mogelijk op het oude niveau te komen!

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe onze kinderfysiotherapie u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij Kinderfysiotherapie Hilversum?